Tulaga lelei o pusa meaai fagafao afifiina gaogao

O le olaga i le taulaga ua atili pisi.O tagata e ana fagafao e le gata e tatau ona feagai ma femalagaiga masani ma le olaga i aso uma, ae ia faʻalogo lelei pe o 'ai lelei fagafao o loʻo faʻatasi ma i latou i aso uma?
 
O le fou o mea'ai e taua tele i le soifua maloloina ma le fia'ai o taifau.A fa'atau mea'ai a le taifau, e le mafai e tagata ona fa'atau le tele e pei ona 'ai e le taifau.O le mea lea, e taua tele le tausia fou ma teu lelei meaai a taifau!
E fa'afefea la ona tatou fa'asaoina lelei mea'ai a ta'ifau?
Ioe fa'asaoina le gaogao!
n4
Ok afifi meaai a taifau ua afifii totonu o taga vacuum, faʻaaogaina mea e teu ai meaʻai sili ona lelei ma faʻamaufaʻailogaina faʻamaufaʻailoga, lea e mafai ona aloese ai mai le gau o meaʻai, faʻaleagaina ma le faʻaleagaina lona lua!Se'i o tatou va'ava'ai i fa'amanuiaga o le fa'asaoina o mea'ai ile fa'aa'otoga!
O aoga ofa'apipi'i gaogao
1. Puipuia le pala o meaai
O le galuega autu o le afifiina o le gaogao o le aveesea o le okesene, ma o lona mataupu faavae e fai si faigofie, ona o meaʻai palu ma faʻaleagaina e masani lava ona mafua mai i gaoioiga a microorganisms, ma o le ola o le tele o microorganisms (e pei o le limu ma fefete) e manaʻomia le okesene, ma le gaogao. afifiina o le faʻaaogaina lea o lenei mataupu faavae e aveese ai le okesene i totonu o le ato afifi ma totonu o sela meaai, ina ia leiloa e microorganisms o latou siosiomaga ola.O faʻataʻitaʻiga ua faʻamaonia e faapea: a oʻo i le faʻaogaina o le okesene i totonu o le pusa afifi e ≤1%, o le tuputupu aʻe ma le saoasaoa o le toe gaosia o microorganisms o le a pa'ū faʻafuaseʻi, ma pe a oʻo i le ≤0.5% le faʻaogaina o le okesene, o le tele o microorganisms o le a taofia ma taofi le faʻatupuina.
 
2. Fa'atumauina le aoga o mea'ai
O le fa'ama'iina o mea'ai o le a mafua ai ona suia le tofo ma fa'aleagaina le mea'ai, ma o le fa'ama'iina o le a ta'ita'iina ai fo'i i le leiloa o vaitamini.O mea e le mautu i pigments meaai o le a aafia i le okesene, ma o le a pogisa le lanu.O le mea lea, e mafai ona sili atu ona lelei le teuina o le lanu muamua, manogi, tofo, foliga ma le aoga o meaʻai mo se taimi umi.
 
3. Aloese mai le fa'aaogaina o le tele o vaila'au fa'asao
O vaila'au fa'asao e mafai ona puipuia ai le pala e mafua mai i meaola ninii ma fa'aumiumi ai le ola o mea'ai.O le tele o le taumafaina o nei vaega vaila'au o le a afaina ai le soifua maloloina o taifau, e ui o se faiga faifai malie.Ole mafua'aga fo'i lea e filifili ai mea'ai a le maile a Huandou i pusa gaogao, mai le va'aiga ole soifua maloloina ole ta'ifau!
n5
A maeʻa ona tatalaina le taga o meaʻai a taifau, o le a ulufale foi le ea i totonu o le afifiina ma faʻafesoʻotaʻi ma meaʻai, aemaise lava i le taumafanafana pe a maualuga le vevela ma o le a vave ona leaga meaʻai, o lea e tatau ai ona tatou gauai atu i le faʻasaoina o meaʻai a taifau. !

E fa'afefea ona teu mea'ai a taifau?
1. A uma ona fafaga, oomi i fafo le tele o le ea pe a mafai ma toe fa'amau, pe gagau mau le avanoa a'o le'i pipii.
2. Teu i se nofoaga malulu, matutu, e pei o se kapoti umukuka.
3. Aloese mai le teuina i nofoaga e tele suiga o le vevela, lea o le a mafua ai ona faʻafefe tele le susu o meaʻai maile!
4. Aua le teuina meaai a taifau i totonu o le pusaaisa, o le pusaaisa o le a faateleina le susu o meaai mamago.
n6


Taimi meli: Mati-24-2023