O le a le ato e mafai ona pala

O le a le ato e mafai ona pala1

1. Biodegradation ato,Biodegradation taga o taga e mafai ona decomposed e siama po o isi organisms.About 500 piliona i le 1 tiliona taga palasitika o loo faaaogaina i tausaga uma.Biodegradation ato o taga e mafai ona pala e siama poʻo isi meaola. E tusa ma le 500 piliona i le 1 trillion taga palasitika e faʻaaogaina i tausaga taʻitasi.
2. Fa'avasega le va o le "biodegradable" ma le "compostable"
I faaupuga masani, o le faaupuga biodegradable e ese lona uiga nai lo le faapalaga. Biodegradable o lona uiga o mea e mafai ona pala e siama poʻo isi meaola, ma o le "compost" i le pisinisi palasitika ua faauigaina o le mafai ona pala i totonu o se siosiomaga aerobic tausia i se tulaga patino. pulea le vevela ma le susū tulaga. O le faapalaga o le mafai lea ona fa'a'ele'elea i totonu o se fanua faapalaga, ma fa'apupulaina ai mea i le va'ai ma fa'apala i le carbon dioxide, vai, mea fa'aletino ma biomass i se fua faatatau e tutusa ma

O le faʻaofiina o "mea faʻapitoa" e le aofia ai le oloa mulimuli mai le vaʻaia o le faapalaga poʻo le humus, o le mea moni o mea faʻapitoa. fua o se isi mea ua uma ona iloa e se tasi e faapala i lalo o le faauigaga masani.E mafai ona fai taga palasitika mai se polymer palasitika masani (ie, polyethylene) poʻo le polypropylene ma faʻafefiloi ma se faʻaopoopoga e mafua ai le faʻaleagaina o le polymer (polyethylene) ona faʻaleagaina lea ona o.
3.Material mo le ato biodegradable
malosi e pei o le mausali ma faʻatuatuaina e pei o taga masani (tele polyethylene). E tele ato e faia foi i pepa, mea faʻapitoa, poʻo polyhexanolactone."E vaʻaia e le lautele o le biodegradable o se mea faʻataulāitu," e ui o le upu e faʻaaogaina lautele, e tusa ai ma le tala a RamaniNarayan, o se inisinia kemisi i le East Lansing Michigan State University ma o se faufautua faasaienisi i le Institute for Biodegradable Plastics. ma le fa'aaoga sese o upu i totonu o la tatou lomifefiloi. I le Greater Pacific Waste Area, o palasitika e mafai ona pala e malepelepe i ni vaega laiti e faigofie atu ona ulu atu i le filifili meaai e ala i le taumafaina.
4. Toe fa'aaogaina o ato e mafai ona pala.
O otaota i totonu o la'au e masani lava ona toe fa'aaogaina, ae e faigata ona fa'avasega ma toe fa'aaogaina pe a uma ona fa'aaogaina. E mafai e polymers fa'aolaola ona fa'aleagaina le toe fa'aaogaina o isi polymers e masani ai. recyclers o le a le taliaina i latou ona e leai se suʻesuʻega umi i luga o le mafai ona toe faʻaaogaina oloa o loʻo i ai nei faʻaopoopoga. i le faiga toe fa'aaogaina.

O le a le ato e mafai ona pala2

Taimi meli: Iuni-15-2022